Zatvori
Robot
Foto: Unsplash
PoslovniPuls
28/06/2023

Google potajno priprema "ubojicu" ChatGPT-a

DeepMind, tehnološko - istraživački laboratorij u vlasništvu Googlea, tvrdi da će njihov sljedeći veliki jezični model biti ravnopravan ili čak bolji od OpenAI-ovog.

Prema pisanju Wired-a, DeepMind koristi tehnike iz AlphaGo-a, DeepMindovog AI sustava koji je prvi pobijedio profesionalnog igrača u igri Go, kako bi stvorio chatbot Gemini koji će konkurirati ChatGPT-u.

Ako sve bude išlo prema planu, Gemini će imati sposobnost planiranja, rješavanja problema i analize teksta, rekao je izvršni direktor DeepMinda, Demis Hassabis, u razgovoru za Wired.

"Na visokoj razini, možete zamisliti da Gemini kombinira neke od prednosti sistema sličnih AlphaGo-u s izvanrednim jezičnim sposobnostima velikih (jezičnih, op.a.) modela", rekao je Hassabis. "Imamo u planu i neke druge inovacije koje će biti prilično zanimljive."

Wired nagađa kako će Gemini, koji je bio kratko predstavljen na Googleovoj I/O developerskoj konferenciji u svibnju, koristiti inovacije u području tzv. pojačanog učenja kako bi obavljao zadatke s kojima se današnji jezični modeli teško nose.

Valja napomenuti kako Gemini nije prvo istraživanje DeepMinda u području jezičnih modela. Prošle godine tvrtka je predstavila Sparrow, chatbot-a za kojeg je DeepMind tvrdio kako je manje sklon davanju "nesigurnih" ili "neprimjerenih" odgovora na pitanja. Hassabis je u siječnju za časopis Time izjavio da će DeepMind razmotriti puštanje Sparrowa u privatno beta testiranje negdje tijekom ove godine, ali u ovom trenutku nije jasno da li će Gemini zamijeniti Sparrov.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram