Zatvori
Fifa 23
PoslovniPuls
21/06/2023

Razdvaja se svima dobro poznati izdavač sportskih videoigara

Potpuno neočekivano, američki Electronic Arts (EA) najavio je veliku internu reorganizaciju svog poslovanja i razdvajanje na dvije samostalne jedinice.

Izdavač video igara poput Apex Legends, Battlefield i FIFA (ubuduće pod nazivom EA Sports FC) tako će se razdvojiti na EA Entertainment i EA Sports. I dok će se potonji fokusirati isključivo na razvoj licenciranih videoigara sportske tematike popout Formule 1, Madden i PGA Tour-a, pod kišobranom EA Entertainmenta izlazit će svi drugi nesportski naslovi, a očekuje se i ulazak ovog američkog izdavača u druge sektore zabavne industrije.

"Gradimo budućnost interaktivne zabave na temeljima legendarnih franšiza i inovativnih novih iskustava, što predstavlja ogromne prilike za rast", izjavio je Andrew Wilson, CEO Electronic Artsa.

Iako zvuči dramatično, američki komentatori kažu kako je razdvajanje više marketinška kampanja kojom EA u fokus želi staviti svoje sportske naslove koji nastavljaju biti snažan izvor prihoda za ovu američku kompaniju.

Tako je posljednji nastavak iz FIFA serijala dosada prodan u vrijednosti od gotovo 2 mlrd. dolara.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram