Zatvori
Foto: ZABA
PoslovniPuls
26/05/2023

ZABA održala zanimljivi AI hackathon

Na internom natjecanju Zagrebačke banke pod nazivom ZabaGPT Hackathon, održanom od 19. do 21. svibnja, 45 zaposlenika Zagrebačke banke podijeljeno u deset timova tijekom 48 sati osmišljavalo je rješenja temeljena na primjeni najnovije GPT tehnologije za daljnje unaprjeđenje internih procesa te razvoj proizvoda i usluga za klijente, navodi se u priopćenju.

Zaposlenici su uz stručnu, tehničku i konzultativnu podršku mentora iz raznih dijelova Banke radili na razradi i pripremi rješenja, tzv. POC-ova (proof of concept) iz različitih područja – od internih procesa, CRM-a, weba i upravljanja rizicima do lansiranja novih proizvoda i usluga, virtualnih asistenata i drugih inovativnih koncepata. Rješenja su potom prezentirali Upravi Zagrebačke banke te tako stvorili velik potencijal za ostvarenje novih digitalnih iskoraka u poslovanju.

„Na prvom internom ZabaGPT Hackathonu angažirali smo svoje interne snage, kapacitete i inovativnost zaposlenika da bismo ispitali kako se učinkovito koristiti alatima umjetne inteligencije i najnaprednijom tehnologijom dostupnom na tržištu s ciljem stvaranja novih ideja i rješenja u internom i eksternom poslovanju. Ponosni smo na sve sudionike te njihova inovativna, cjelovita i konkretna digitalna rješenja koja nam u idućem razdoblju mogu biti važna i korisna za daljnji razvoj našeg digitalnog poslovanja“, izjavio je Pavel Vinter, član Uprave Zagrebačke banke.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram