Zatvori
PoslovniPuls
05/05/2023

Nakon "monstruozne" 2022. kripto mjenjačnica Coinbase na korak do profitabilnosti

Američka kripto burza Coinbase uspjela je značajno smanjiti svoj neto gubitak u prvom kvartalu 2023. godine, dijelom zahvaljujući snažnoj zaradi od trgovine individualnih ulagača.

Neto gubitak tvrtke smanjen je s 557 milijuna dolara, koliko je zabilježeno u posljednjem prošlogodišnjem kvartalu, na 79 milijuna dolara u prvom ovogodišnjem kvartalu, što se dijelom pripisuje porastu prihoda od 22% na 736 milijuna dolara.

Rezultati su nadmašili očekivanja nekih analitičara, što je dovelo do porasta cijene dionica tvrtke za 7% u after - hours trgovanju.

Tvrtka se približava profitabilnosti nakon turbulentne 2022. godine u kojoj su pojedinačni gubici po kvartalima iznosili 1,16 milijardi dolara, 803 milijuna dolara, 576 milijuna dolara i 605 milijuna dolara.

Coinbase je izjavio kako ovaj kvartal predstavlja "prekretnicu" u izgradnji "učinkovitije" i "financijski disciplinirane" tvrtke:

"Smanjili smo troškove, udvostručili operativnu izvrsnost i upravljanje rizicima, i nastavljamo poticati inovacije proizvoda i regulatornu jasnoću. Naš tim je manji, ali i okretniji nego ikad prije, a mi smo zadovoljni tempom inovacija i rezultatima koje vidimo", poručili su iz Coinbase-a.

Podsjetimo, Coinbase je sredinom prošle godine podijelio otkaze za 18% svojih zaposlenika, a zatim još 20% zaposlenika dobilo je otkaz u siječnju ove godine, a sve kako bi se osigurala odgovarajuća razina "operativne učinkovitosti", kako je to objasnio CEO tvrtke Brian Armstrong.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram