Zatvori
PoslovniPuls
30/03/2023

Pljušte otkazi i u jednom od najvećih svjetskih izdavača video igara

Poznati izdavač video igara, Electronic Arts (EA) je objavio kako otpušta otprilike 6% svog osoblja kao dio plana restrukturiranja koji također uključuje optimizaciju portfelja nekretnina i ponovno fokusiranje svojih napora na "nove mogućnosti rasta".

Posljednje godišnje izvješće EA-e navodi da je kompanija zapošljavala 12.900 ljudi na globalnoj razini do kraja ožujka 2022., pa bi najavljeno smanjenje od 6% otpustilo oko 775 zaposlenika.

Izvršni direktor EA Andrew Wilson naglasio je da tvrtka "posluje s pozicije snage" i da će biti usredotočena na "pregršt strateških prioriteta u budućnosti": izgradnja igara s velikim zajednicama, iskorištavanje svih onih zajednice s društvenim i kreatorskim alatima te "stvaranje blockbuster interaktivnog pripovijedanja".

"Dok usmjeravamo veći fokus na naš portfelj, udaljavamo se od projekata koji ne doprinose našoj strategiji, preispitujemo svoje poslovanje s nekretninama i restrukturiramo neke od naših timova", rekao je Wilson.

"Ovo je najteži dio, a mi kroz proces radimo s najvećom pažnjom i poštovanjem. Gdje god možemo, svojim kolegama pružamo prilike za prijelaz na druge projekte. Gdje to nije moguće, pružamo otpremnine i dodatne beneficije poput zdravstvene zaštite i pomoći pri prijelazu u nove karijere", rekao je Wilson.

Iz EA navode kako će najavljenim otpuštanjem uštedjeti oko 170 do 200 milijuna dolara na godišnjoj razini.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram