Zatvori
PoslovniPuls
20/12/2022

FTC kaznio Epic Games s pola milijarde dolara!

Tvrtka koja stoji iza popularne "Fortnite" multiplayer igre dobila je račun težak više od pola milijarde dolara, a kojeg mora podmiriti u sklopu nagodbe s Američkom trgovinskom komisijom (FTC) koja je podigla tužbu protiv Epic Games-a zbog teške povrede dječje privatnosti u "Fortnite-u".

Prema FTC-u, Epic je povrijedio američki zakon za zaštitu djece na internetu (COPPA) i dobio kaznu od 275 milijuna dolara, a zbog korištenja tzv. "tamnih uzoraka" i navlačenja igrača na neželjeno trošenje u samoj igri, Epic je kažnjen s dodatnih 245 milijuna dolara.

Iz FTC-a navode kako su zabilježili više od milijun pritužbi na nepoštene poslovne prakse unutar same igre, a koje je Epic u potpunosti ignorirao.

"Nijedna tvrtka ne stvara igru ​​s namjerom da završi ovdje. Industrija videoigara mjesto je brzih inovacija, gdje su očekivanja igrača visoka, a nove ideje najvažnije. Statuti napisani prije nekoliko desetljeća ne određuju kako bi ekosustavi igara trebali funkcionirati. Zakoni se nisu promijenili, ali je njihova primjena evoluirala a dugotrajne industrijske prakse više nisu dovoljne. Prihvatili smo ovaj dogovor s FTC-om jer želimo da Epic bude na čelu zaštite potrošača i pruži najbolje iskustvo našim igračima", poručili su iz Epic Games.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram