Zatvori
Foto: MUP
PoslovniPuls
07/12/2022

Policijska akademija uspostavila učionicu za borbu protiv kibernetičkog kriminaliteta

Na Policijskoj akademiji potpisan Ugovor o posudbi opreme kojom se uspostavlja Učionica za borbu protiv kibernetičkog kriminaliteta.

Ugovor su potpisali glavni ravnatelj policije Nikola Milina i vršiteljica dužnosti zamjenice veleposlanika SAD - a u RH Amy Davison u nazočnosti načelnika Policijske akademije Josipa Ćelića, predstavnika Policijske akademije i Veleposlanstva SAD-a u RH, predavača FBI-a i polaznika 9. modula „Online prikrivene istrage“ u sklopu regionalnog programa „Partnership for Education“, navodi se u objavi iz Ravnateljstva policije.

Nakon potpisivanja Ugovora, glavni ravnatelj policije Milina i vršiteljica dužnosti zamjenice veleposlanika SAD-a u RH Davison svečano su otvorili 9. modul „Online prikrivene istrage“ u sklopu regionalnog programa „Partnership for Education“.

„Partnership for education“ regionalni je program koji se na Policijskoj akademiji provodi desetu godinu zaredom, a u sklopu kojeg je kroz 50 modula obuke educirano 1014 policijskih službenika, državnih odvjetnika i drugih predstavnika institucija za provedbu zakona.

"Apsolutno smo oduševljeni pokretanjem Učionice za borbu protiv kibernetičkog kriminaliteta. Opremajući ih najnovijom tehnologijom koja će im pomoći u borbi protiv kibernetičkog kriminala diljem regije, ova učionica kao resurs programa Partneship for education, kojeg provode vlade Hrvatske i SAD-a, nastavit će služiti predstavnicima institucija za provedbu zakona regionalnog programa i u narednim godinama“, istaknula je vršiteljica dužnosti zamjenice veleposlanika SAD-a u RH Amy Davison.

Glavni ravnatelj Milina istaknuo je zadovoljstvo provođenjem ovog uspješnog programa koji je rezultirao identificiranjem značajnog broja osoba koje se bave organiziranim kriminalom i realizacijom velikog broja uhićenja i zapljena droga, a što je doprinijelo većoj sigurnosti u cijeloj regiji.

"Ovaj program uspješan je primjer partnerskog odnosa i nastojanja hrvatske i američke strane u pružanju odgovora na sigurnosne prijetnje i rizike s kojim je suočeno naše društvo. Zajedničko djelovanje na regionalnoj, europskoj i međunarodnoj razini je nužno jer se s ni jednim suvremenim sigurnosnim izazovom ne možemo boriti isključivo u okviru nacionalnih granica, naročito kad je u pitanju organizirani kriminalitet“, rekao je Milina..

Učionica za borbu protiv kibernetičkog kriminaliteta zamišljena je da zadovolji tri glavna cilja, a to je da pomogne policijskim službenicima u istragama u kibernetičkom prostoru, da omogući forenzičnim istražiteljima da provode treninge u području kibernetičke forenzike te da omogući provođenje istraživanja i razvoja tehnologija i metodologija koje se mogu koristiti u budućnosti, poručuju iz Ravnateljstva policije.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram