Zatvori
PoslovniPuls
31/10/2022

Span u prvih devet mjeseci povećao prihode na 650,7 milijuna kuna

Span je objavio poslovne rezultate za devet mjeseci 2022. godine. Razdoblje je obilježeno rastom svih najvažnijih poslovnih pokazatelja – rastom poslovnih prihoda, EBITDA-e i neto dobiti, navodi se u priopćenju.

Ukupni prihodi Span Grupe iznose 650,7 milijuna kuna, što predstavlja rast od 11 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. EBITDA prije jednokratnih stavki porasla je za 68 posto te iznosi 55,4 milijuna kuna. EBITDA nakon jednokratnih stavki u promatranom razdoblju povećala se na 51,9 milijuna kuna, što predstavlja rast od 89 posto. Span Grupa ostvarila je neto dobit od 39,4 milijuna kuna, što je rast od 162 posto u odnosu na isti period prošle godine.

Najveći rast prihoda u Grupi ostvarile su usluge s visokom dodanom vrijednošću, najviše u poslovnom segmentu Razvoj softvera i poslovnih rješenja, koji je rastao 66 posto, i segmentu Infrastrukturnih usluga, Cloud i Cyber Securityja, koji je u promatranom razdoblju ostvario rast od 56 posto.

Pad prihoda na tržištu Ukrajine – gdje je Microsoft omogućio korištenje svojih proizvoda i usluga bez naknade do kraja godine svim Spanovim korisnicima u toj zemlji – u potpunosti je nadomješten rastom prihoda na svim ostalim tržištima i u svim segmentima poslovanja.

Udio prihoda koje Grupa ostvaruje na inozemnim tržištima u devet mjeseci 2022. godine iznosi 65 posto, pri čemu najznačajniji rast u odnosu na prošlu godinu bilježe tržišta Hrvatske i SAD-a.

„Iza nas je još jedno uspješno razdoblje obilježeno rastom u svim ključnim segmentima poslovanja. Ovakav rast prihoda i profitabilnosti rezultat je naše poslovne strategije, koja je fokusirana na
rast usluga s visokom dodanom vrijednošću. Veseli nas da smo u ovom kvartalu ostvarili dvanaestu Microsoftovu naprednu specijalizaciju i otvorili Span centar kibernetičke sigurnosti, kojim dodatno osnažujemo svoju prisutnost na tom području“, poručio je Nikola Dujmović, osnivač i predsjednik Uprave Spana.

Span Centar kibernetičke sigurnosti pokrenut je i s ciljem osnaživanja poslovne zajednice da što efikasnije odgovori na sve prisutnije i sve naprednije cyber prijetnje. Otvoren je u suradnji s izraelskom tvrtkom CyberGym.

Treba istaknuti i da je vodeća nezavisna kompanija za procjenu kibernetičkog rizika CyberGRX procijenila Span i dodijelila mu status razine 2. Njome se dokazuje usklađenost kompanije s industrijskim standardima sigurnosti i sigurnosnim protokolima. Ovakva procjena jedan je od ključnih preduvjeta koji globalni korisnici zahtijevaju prilikom odabira dobavljača, navodi se u objavi iz Span-a.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram