Zatvori
Foto: Amodo
PoslovniPuls
12/09/2022

Hrvatske inovativne tvrtke Amodo i Make IT Easy sklopile strateško partnerstvo

Hrvatski insurtech Amodo i Make IT Easy, startup s rješenjima iz područja upravljanja mobilnom imovinom mobilityONE, dogovorili su strateško partnerstvo usmjereno na razvoj i lansiranje ekspertnog rješenja iz područja mobilnosti koje će povezati vozila, vozače i sustave poput integriranog vozila (connected car) i pametnog telefona (smartphone).

Softveru mobilityONE za upravljanje mobilnom imovinom i voznim parkovima kompanija i pametnih gradova će kroz suradnju biti omogućena analiza vožnji korisnika s ciljem smanjenja troškova i štetnog utjecaja na okoliš te povećanja sigurnosti vožnje poticanjem odgovornog i održivog ponašanja u prometu. Kao rezultat suradnje, mobilityONE platforma će ući u nove sfere poslovanja te postati dio rješenja u domeni dijeljenja vozila (car sharing) i pretplatnih modela (subscription model) koja su sve zastupljeniji na globalnom tržištu.

Amodo će putem suradnje s mobilityONE proširiti bazu klijenata izvan područja insurtecha na korporativne korisnike kod kojih je nužno pratiti različite parametre načina vožnje. Inovativno rješenje bazira se na plug and play principu koji upravlja voznim parkovima te, koristeći pametni telefon, prikuplja podatke u svrhu analize načina vožnje bez potrebne ugradnje dodatnih uređaja za telemetriju u vozila.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram