Zatvori
Foto: Ubisoft
PoslovniPuls
12/09/2022

Dionice Ubisofta u crvenom - novi znakovi problema za francuskog izdavača?

Francuska izdavačka kuća Ubisoft, za koju se već neko vrijeme šuška kako bi mogla biti jedna od sljedećih velikih meta preuzimanja u globalnoj industriji video igara, ovih je dana primila veliko ulaganje od strane kineskog internetskog diva Tencent, koji će ujedno postati najveći pojedinačni dioničar u Ubisoftu s udjelom od oko 11 posto.

Reakcija burze na vijesti iz Ubisofta, bile su očekivano negativne, a dionica francuske kompanije poznate po gaming franšizama poput Assassin's Creed i Far Cry, zabilježila je pad vrijednosti od čak 17 posto!

"Mi ostajemo potpuno nezavisni i možemo se nositi sa svim vanjskim ulaganjima kako želimo", rekao je prvi čovjek Ubisofta, Yves Guillemot, koji je sa svojom braćom osnovao Ubisoft davne 1986. godine.

Guillemot je dodao kako Ubisoft ostaje nezavisna kompanija, te kako nakon Tencent-a, ostaju otvoreni i za vanjska ulaganja drugih tvrtki.

Budućnost Ubisofta u mnogočemu ovisi o uspjehu Assassin's Creed franšize koja ove godine dolazi u obliku novog nastavka pod nazivom "Mirage", a koji obećava svojevrsni "povratak osnovama" franšize koja je prvi put ugledala svjetlo dana 2007. godine.

Ubisoft je ovog vikenda najavio i partnerstvo sa streaming servisom Netflix, pa će zajedno na tržište objaviti tri nove mobilne video igre koje će biti dostupne pretplatnicima ovog popularnog streaming servisa

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram