Zatvori
PoslovniPuls
05/09/2022

Polleo Sport preuzeo bivšeg hrvatskog franšizera Proteini.si

Polleo Sport kao regionalni lider u području sportske suplementacije i fitness opreme koji trenutno posluje na sedam tržišta – Austrija, Njemačka, Švicarska, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina te Makedonija, akvizirao je tvrtku bivšeg hrvatskog franšizera Proteini.si te na taj način od početka rujna proširio svoje poslovanje za pet novih lokacija u Hrvatskoj pa tako ukupan broj maloprodajnih mjesta u mreži u ovom trenutku prelazi brojku trideset, navodi se u priopćenju.

"Rast koji je Polleo Sport ostvario na inozemnim tržištima u zadnjih nekoliko godina prvi je pokazatelj jačine brenda, a širenjem maloprodajne mreže na domicilnom tržištu, želimo potvrditi status lidera u industriji sportske prehrane. Akvizicijom bivšeg hrvatskog franšizera marke Proteini.si, pokazujemo svoju snagu na hrvatskom tržištu te približavamo misiju Polleo Sporta novim kupcima. Naša snaga i ponos oduvijek su bili i ostali naši Polleo stručnjaci te nam je izuzetno drago što će njihovo znanje i iskustvo moći prepoznati i posjetitelji novih lokacijama. Kao firma, ostajemo i dalje predani svom cilju, a to je stvaranje aktivnije i zdravije zajednice", poručili su iz Uprave Polleo Sporta.

"Kroz zadnjih par godina suradnje, uvjerili smo se da je Polleo Sport jedinstven koncept u smislu vrijednosti brenda, ali i same kvalitete proizvoda i pristupa tržištu. U kontekstu toga, lijepo je vidjeti kada jedna dobro planirana ideja i vizija dobije rezultate i u kontinuiranom i snažnom regionalnom rastu i prisustvu na regionalnim tržištima. Ova akvizicija će svakako učvrstiti poziciju Polleo Sport-a na tržištu te omogućiti da jednostavnije i kvalitetnije dođe do svojih korisnika te ih inspirira na sportski način života koji Polleo promovira", komentirao je Andrija Garofulić, iz međunarodne organizacije za pružanje usluga revizije, računovodstva, prava i savjetovanja – Mazars.

"Polleo Sport, sa svojim jedinstvenim konceptom kralja u fitnessu („The Fitness King“), pokazao se kao izuzetno agilna i fleksibilna kompanija, koja je istovremeno spremna odgovoriti na nove izazove i pravila poslovanja te stvarati nove trendove na rastućem tržištu naslonjenom na svijet fitness-a i zdrave prehrane. Rezultat ove akvizicije je konsolidacija domaćeg tržišta te učvršćenje pozicije lidera na domaćem i regionalnom tržištu. Konsolidirano domaće tržište trebalo bi poslužiti kao snažna baza i temelj za nastavak širenja na inozemna tržišta", Ante Salopek iz Deloitte Savjetodavnih usluga.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram