Zatvori
PoslovniPuls
16/05/2022

51. CISEx Friday o zapošljavanju IT stručnjaka van Europske unije

Hrvatski nezavisni izvoznici softvera (CISEx) pozivaju sve članove i prijatelje udruge na 51. CISEx Friday u Zagrebu u petak, 20. svibnja, u Pivani (Ilica 222, Zagreb) s početkom u 16 sati.

Hrvatska IT industrija upravo doživljava svoje najveće uspjehe. Od povijesne investicije kojom je Infobip postao jednorog, u industriju je došlo preko milijarde dolara investicija i čitav niz ozbiljnih preuzimanja.

Novaca nikada nije bilo više, ali je tržište rada postao najveći problem u daljnjem razvoju industrije. Razloga za to je puno, od migracije u zapadne zemlje do odlaska dijela stručnjaka u remote-work freelancere. Jedan od načina za mitigaciju ovog problema je uvoz radne snage. Unutar EU mobilnost radne snage je velika, ali to nam baš ne pomaže. Druga alternativa je privlačenje talenata iz zemalja izvan EU i to je tema kojom se želimo ozbiljno pozabaviti kao udruga. Poljska je tako kroz dobro posloženi sustav viza za IT stručnjake i niskih poreza privukla 15.000 novih stručnjaka. Uz slične uvjete, dobar dio tih ljudi bi za život radije odabrali mediteransku zemlju i upravo u tome vidimo veliku priliku za daljnji razvoj, poručuju iz CISEx-a.

Stoga je tema 51. CISEx Friday-a upravo zapošljavanje stručnjaka van EU, uz paneliste:

  • Josipa Petković, Q agency (Accounting and Finance Specialist)
  • Ivan Vidiš, Državni tajnik, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike
  • Tin Težak, Hanžeković i partneri

Panel raspravu moderirati će predsjednik Udruge, Davor Runje.

Sudjelovanje na eventu je besplatno, no uz obaveznu prijavu putem sustava Entrio na linku.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram