Zatvori
Mark Zuckerberg
Foto: Anthony Quintano
PoslovniPuls
05/05/2022

Iz Facebooka najavljuju usporavanje zapošljavanja

Facebookova matična kompanija Meta, objavila je kako će zapošljavanje novih zaposlenika ići nešto sporijim tempom od inicijalno očekivanog.

Podsjetimo, Facebook je nedavno objavio kako očekuje vrlo neizvjesni drugi ovogodišnji kvartal s prihodima koji bi mogli iznositi 28 - 30 mlrd. dolara, što bi najvećoj svjetskoj društvenoj mreži moglo donijeti prvi pad prihoda na godišnjoj razini od izlaska na burzu.

"Bilježimo izazove rasta od početka rata u Ukrajini i to zbog gubitka prihoda s ruskog tržišta, kao i zbog usporavanja oglašavanja u Europi. Vjerujemo kako je rat samo pridodao ionako neizvjesnoj makroekonomskoj situaciji za oglašivače", rekao je Metin financijski direktor David Wehner.

Meta sada priprema potpuno zaustavljanje ili usporavanje zapošljavanja novih zaposlenika i to na srednjim i višim funkcijama, a već su zaustavili zapošljavanje i novih inženjera, doznaje CNBC.

Još u veljači ove godine Meta je objavila prvi kvartalni pad broja aktivnih korisnika Facebooka.

Wehner je istaknuo kako Meti glavobolje zadaje i prošlogodišnja promjena politike privatnosti na Appleovim iOS uređajima zbog koje očekuju pad prihoda od 10 milijardi dolara.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram