Zatvori
PoslovniPuls
27/04/2022

Evo koliko će izumitelj Twittera zaraditi na Muskovom preuzimanju društvene mreže

Izumitelj i suosnivač društvene mreže Twitter, Jack Dorsey, bit će jedan od većih dobitnika preuzimanja kompanije, ukoliko tržišni regulatori pokažu zeleno svjetlo za ponudu Elona Muska tešku 44 mlrd. dolara.

Dorsey, koji je prošle godine napustio Twitter kako bi se fokusirao na druge kompanije koje vodi, ponajviše Block, u svojim rukama još uvijek drži 2,4 posto dionica Twittera, odnosno nešto manje od 18 milijuna dionica. Ukoliko Musk zaista preuzime Twitter, Dorseyjeve dionice će se automatski pretvoriti u gotovinsku isplatu tešku 978 milijuna dolara.

"Ideja i usluga su sve što je meni bitno i učinit ću sve da zaštitim oboje. Twitterovo postojanje kao korporacije uvijek je bilo moje najveće žaljenje. Wall Street je posjedovao Twitter. Uzeti ga natrag od njih je ispravan prvi korak", komentirao je Dorsey putem svog službenog Twitter profila.

"U principu, mislim da nitko ne bi trebao posjedovati ili voditi Twitter. On bi trebao biti protokol na razini javnog dobra, a ne kompanija. Ali, budući je kompanija, vjerujem da je Elon jedino pojedinačno rješenje kojem vjerujem", zaključio je Dorsey.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram