Zatvori
PoslovniPuls
25/03/2022

Ericsson Nikola Tesla dobio novi ugovor vrijedan 14,8 milijuna kuna

Kompanija Ericsson Nikola Tesla i BH Telecom su u Sarajevu potpisali ugovor vrijedan 14,8 milijuna kuna za nadogradnju dijela jezgrene mreže BH Telecoma te potrebne servise implementacije i integracije.

Ugovor je sklopljen na razdoblje od pet godina, a aktivnosti na realizaciji ugovorenog posla kreću odmah, unatoč izazovnim okolnostima u okruženju, navodi se u priopćenju iz Ericssona NT.

Potpisali su ga generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman i predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević. Kahriman je kazao kako BH Telecom nastavlja dugogodišnju uspješnu saradnju sa Ericsson Nikolom Teslom kroz projekat izgradnje novog mobilnog softswitcha (MSS). Projektom će se, kako je naveo, osigurati kontinuitet pružanja govornih, SMS, roaming i drugih usluga za korisnike mobilnih usluga BH Telecoma na vrlo visokom nivou, uz pouzdanost i kvalitetu, stvaranje preduvjeta za implementaciju mobilnih servisa nove generacije (VoLTE) te optimizaciju troškova održavanja. -

"Realizacija je predviđena u nekoliko faza u idućim godinama, što BH Telecomu daje potrebnu stabilnost u mobilnoj mreži, omogućava tranziciju prema mobilnim mrežama najnovije generacije i zadržavanje liderske pozicije na tržištu BiH", istaknuo je Kahriman.

Kovačević je izrazila zadovoljstvo nastavkom suradnje te izjavila kako se raduje potpisu ovog ugovora.

"Sigurna sam da će naši stručni timovi kvalitetno i na vrijeme odraditi ovaj zahtjevan posao. Također, s obzirom na planirane aktivnosti na daljnjem razvoju mreže BH Telecoma, očekujemo da će se naša suradnja proširiti i na druge aktivnosti", istaknula je Kovačević.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram