Zatvori
PoslovniPuls
22/03/2022

Ekipa iz Bornfighta pokrenula platformu koja će otkriti stvarne plaće u domaćem IT sektoru

TABU je naziv nove domaće platforme koja ima za cilj donijeti pravu statistiku o stvarnim plaćama zaposlenika u domaćem IT sektoru. TABU je proizvod ekipe iz domaće IT agencije Bornfight, nastao kao prirodni nastavak zanimljivih i javnih istraživanja o plaćama unutar Bornfighta, objavljenih od strane suosnivača i izvršnog direktora agencije, Tomislava Grubišića.

"Popuni jednostavnu formu kako bi unio/la svoje podatke i plaću te ćeš kasnije dobiti besplatan uvid u rezultate prilagođene točno tvojim unesenim podacima. Primjer podatka koji možeš dobiti je usporedba koliko drugih na istoj poziciji i razini senioriteta ima višu ili nižu plaću od tebe. Oni koji ne unesu podatke će vidjeti samo općenite podatke. S vremenom će TABU postati alat s mogućnošću ažuriranja vlastite plaće koji će tada reflektirati trenutno stanje tržišta za svaku poziciju u hrvatskom IT", pozivaju iz TABU-a.

"Snažno se zalažem za to da tema plaća bude transparentna. Osobno mi se ne sviđa da firme onim ljudima koji ne znaju dobro ispregovarati daju manje plaće nego onima koji to bolje rade. TABU će sada svima omogućiti da vide realno stanje za svoje pozicije. A kako firme ne bismo ostavili u nezavidnoj poziciji, za njih razvijamo alat u koji će moći unijeti “specifikacije” svih svojih ljudi, i za svaku osobu dobiti signale koliko ih dobro plaćaju. Pripremamo taj alat jer bi bilo nezgodno da ljudi kroz TABU mogu vidjeti da recimo 50% drugih specijalista na istoj poziciji ima veću plaću, a da poslodavac toga nije svjestan. Ovo je dio kroz koji ćemo ostvarivati prihode, i koji će financirati daljnji razvoj proizvoda", najavio je Grubišić.

U trenutku pisanja ovog teksta na TABU je bilo uneseno više od 5.280 plaća domaćih IT stručnjaka.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram