Zatvori
PoslovniPuls
21/03/2022

HNB pozvala banke da ukrajinskim izbjeglicama dozvole otvaranje računa

Hrvatska narodna banka obavijestila je banke da očekuje da izbjeglicama iz Ukrajine, a koji na teritoriju Republike Hrvatske imaju zakonito boravište, osiguraju pristup osnovnom računu kao i deset besplatnih transakcija, a da im pritom ne zaračunaju naknade.

"Od 24. veljače 2022. godine svjedočimo masovnoj invaziji Rusije na Ukrajinu. Jedna od najtežih posljedica ruske invazije je raseljavanje velikog broja civilnog stanovništva. U tim uvjetima pristup osnovnim financijskim uslugama predstavlja nužan preduvjet za normalizaciju života izbjeglica i njihovu integraciju. Stoga je Hrvatska narodna banka uputila velikim bankama sa sjedištem u Republici Hrvatskoj dopis s iskazanim očekivanjima da se izbjeglicama iz Ukrajine koje borave na teritoriju Republike Hrvatske osigura besplatan pristup osnovnom računu uključujući i deset nacionalnih ili prekograničnih transakcija u kunama i eurima, bez zaračunavanja naknade", navodi se u priopćenju iz HNB-a.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram