Zatvori
PoslovniPuls
04/03/2022

Suosnivač legendarnog Pixara pridružuje se nezavisnom game studiju

Američki nezavisni studio za izradu video igara, thatgamecompany, a kojeg pamtimo po popularnim eksperimentalnim video igrama poput Flow i Journey i posljednje, Sky: Children of the Light, najavio je završetak prikupljanja svježeg kapitala za daljnji razvoj svojih video igara. Prikupljeno je 160 milijuna dolara i to od grupe investitora predvođene TPG-om i Sequoia Capital-om.

"Želimo podignuti razinu kvalitete video igara jer smatramo da su one legitiman predstavnik umjetnosti", izjavio je osnivač studija Jenova Chen. "Želimo izrađivati igre koje imaju emotivnu privlačnost za ljude svih doba i identiteta. Animirani filmovi imali su predstavnike poput 'Snjeguljice' i 'Priče o igračkama' koje su definirale njihov žanr, a mi sada želimo ići u tom smjeru u industriji video igara."

Na tom putu mogao bi im pomoći i suosnivač Pixara, poznatog Disneyjevog animacijskog studija, Ed Catmull, koji će se priključiti thatgamecompanyju na mjestu posebnog savjetnika za pitanja kreativne kulture i strateškog rasta.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram