Zatvori
PoslovniPuls
21/02/2022

Kanye West zaobilazi streaming servise i lansira album na vlastitoj platformi

Američki reper i producent, Kanye West (Ye), najavio je kako će njegov novi album, "Donda 2", izaći isključivo putem vlastite platforme STEM PLAYER.

"Donda 2 će biti dostupna samo na mojoj platformi", napisao je West u objavi na svom Instagram profilu. “Ne na Apple-u, Amazonu, Spotifyju ili YouTube-u. Danas umjetnici dobivaju samo 12% novca koji (glazbena) industrija zarađuje. Vrijeme je da se glazba oslobodi ovog opresivnog sustava. Vrijeme je da preuzmemo kontrolu i izgradimo svoje.”

STEM PLAYER dolazi u obliku malog fizičkog playera i košta $200 dolara. Dostupan je za narudžbe u SAD-u, Velikoj Britaniji, EU, Kanadi, Australiji i Novom Zelandu. Uređaj je ujedno i softverska platforma i omogućuje izoliranje pojedinih instrumentalnih grupa poput vokala, bubnjeva, baseva, kao i dodavanje posebnih audio efekata.

STEM PLAYER je lansiran još prošle godine na krilima suradnje Westovog Yeezy Tech brenda i britanskog startupa Kano.

Brojni fanovi glazbenog opusa poznatog američkog repera izrazili su negodovanje najavom o zaobilaženju vodećih svjetskih streaming servisa, a hoće li isto utjecati na prodajne rezultate West-ovog novog albuma - tek ostaje za vidjeti

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram