Zatvori
PoslovniPuls
08/02/2022

Stižu izdašne povišice za Amazonove zaposlenike diljem svijeta

Najveća svjetska internet trgovina - Amazon - planira udvostručiti najveću moguću plaću za početne pozicije u kompaniji i to sa sadašnjih 160.000 dolara na 350.000 dolara, doznaje Insider.

“Ova godina bila je posebno konkurentna na tržištu rada, a provodeći temeljitu analizu različitih opcija, vagajući ekonomiju našeg poslovanja i potrebu da ostanemo konkurentni za privlačenje i zadržavanje vrhunskih talenata, odlučili smo napraviti značajno veća povećanja naših razine kompenzacije nego što radimo u tipičnoj poslovnoj godini”, stoji u internom dopisu tvrtke zaposlenicima.

Amazon inače zapošljava oko 1,6 milijuna ljudi, uključujući radnike u skladištima koji su plaćeni po satu i uredsko osoblje koje zarađuje godišnje plaće. Tijekom pandemije, tvrtka je značajno povećala potrošnju na svoje logističke operacije, zapošljavajući stotine tisuća ljudi i isplaćujući bonuse novim zaposlenicima.

Amazon je najavio kako će većina njegovih zaposlenika ove godine dobiti povišicu ili izdašniju ukupnu kompenzaciju, a sve kako bi zadržali što više postojećih zaposlenika i pospješili privlačenje novih zaposlenika na sve konkuretnijem globalnom tržištu radne snage.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram