Zatvori
Kat Fidelis
07/02/2022

Gary Vaynerchuck: Evo zašto bi i "obična" pizzerija trebala imati svoj NFT

Kako bi nam upotreba NFT tehnologije mogla pomoći da unaprijedimo poslovanje? Odgovor je zapravo puno jednostavniji nego što mislimo.

U poslu, kao i u svemu u životu bitan je napredak. Nekoć, zapravo ne tako davno, ljudi nisu shvaćali poantu i stvarnu moć interneta, nešto bez čega trenutno ne možemo zamisliti svakodnevni život, u poslovnom i u osobnom smislu.

Zašto bismo naručili nešto putem interneta, ako možemo otići u fizički dućan i istu stvar kupiti? Cijeli smisao marketinga je stvoriti potražnju za potrebom koje ni sami nismo bili svjesni. Naši životi bi sigurno bili znatno kompliciraniji ukoliko bi nam se u svakoj prilici pružila samo jedna opcija.

Kako onda napredovati? Kako implementirati novu strategiju?

Poznati internet poduzetnik Gary Vaynerchuk (Garyvee) predstavlja primjer kako bi jedna lokalna pizzerija mogla implementirati koncept non-fungible tokena (NFT) u svoju marketinšku strategiju.

Putem NFT-a, možemo postaviti različite stavke u ugovor, i tim putem pizzerija može izdati NFT i izbaciti tisuće tokena. Različiti NFT-ijevi imaju različite vrijednosti i rijetkost, što bi značilo da uz običnu sličicu pizze, potrošač može pristupiti popustu od 10%, ali uz posebnu zlatnu sličicu pizze može dobiti neograničenu količinu besplatne pizze. Ako potrošač nakon nekog vremena odluči da ne želi više jesti pizzu i ne treba mu više NFT, može ga prodati na blockchainu, a pizzerija dobiva tantijeme od te transakcije.

Važno je napomenuti da se NFT-ovi mogu koristiti za predstavljanje bilo čega. Mnogi popularni tokeni koriste se za prikaz umjetnosti, ali se mogu koristiti i za brojne druge stvari. Tvrtke mogu odlučiti koja vrsta stavke bi najbolje podržala njihove ciljeve, a zatim stvoriti NFT koji će to prezentirati.

Razumijevanjem prirode načina rada NFT-a, tvrtke mogu koristiti svoje vlastite tokene kako bi stvorili novi način za interakciju s tvrtkom i brendom.

Svaki NFT može pružiti novu i ponovnu priliku za kupovinu robe i usluga na jedinstven i poseban način.

Za to vrijeme, tvrtke mogu uživati u naknadama za autorske prava svaki put kada se jedan od njihovih NFT-ova proda kao sredstvo izravnog prihoda.

Kao što u 2022. tvrtke koriste društvene mreže kako bi ostale relevantne, uskoro će se nešto slično dogoditi i s NFT-ovima.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram