Zatvori
Denis Jašarević
Foto: PRESS
PoslovniPuls
03/02/2022

IN2 grupa preuzela još jednu domaću IT kompaniju

IN2 grupa postala je bogatija za još jednu članicu, MCS grupu, koja je velik dio svog rada usmjerila razvoju novih znanja i inovativnih rješenja u području izrade web baziranih softverskih rješenja u zdravstvu. Zaključenjem ove akvizicije, IN2 grupa proširuje i dodatno osnažuje svoj portfelj usluga za korisnike u segmentu zdravstva, navodi se u priopćenju.

MCS grupa d.o.o. jedan je od vodećih hrvatskih proizvođača informacijskih sustava u zdravstvu, koja posluje još od 1999. godine. Kompanija nudi inovativna, web bazirana fleksibilna rješenja koja zadovoljavaju zahtjeve tržišta i korisnika. Ti sustavi pokrivaju područje složenih cloud rješenja za zdravstvo te srodne djelatnosti kao što su sustav elektronskog naručivanja, napredne analize medicinskih podataka ili sustav potpore u odlučivanju. Rješenja MCS grupe danas koristi 2.000 timova u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, 600 timova u specijalističko-konzilijarnoj zdravstvenoj zaštiti te 70 poliklinika raznih djelatnosti.

MCS grupa strateški je odabir IN2 grupe koji zaokružuje ponudu softverskih rješenja u segmentu zdravstva. Svojim se rješenjima ona izvrsno uklapa u strateški okvir razvoja i rasta poslovanja IN2 grupe, nadopunjujući postojeći portfelj rješenja i proizvoda za zdravstvo.

„U 2021. godini ostvarili smo odlične rezultate i nastavljamo raditi na našoj ključnoj strateškoj odrednici, a to je RAST! Uz ostvarivanje planiranog organskog rasta, kontinuirano analiziramo ICT tržište i tražimo partnere s kojima ćemo postići snažnu sinergiju i ostvariti naše strateške ciljeve. U MCS-u smo pronašli upravo takvog partnera. Akvizicija MCS grupe nam donosi rješenja koja su komplementarna onima unutar IN2 grupe u segmentu zdravstva. Iskustvo, znanje i kvaliteta rješenja i zaposlenika MCS grupe doprinijet će ostvarivanju naših planova širenja baze korisnika i daljnjem jačanju dugoročnih suradnji s našim korisnicima“, komentirao je akviziciju predsjednik Uprave IN2 grupe Denis Jašarević.

„IN2 grupa posljednjih nekoliko godina ostvaruje značajan organski rast. Nakon prošlogodišnje akvizicije SVAM Plusa, akvizicija MCS grupe, prva u ovoj godini u portfelju IN2 grupe, još je jedan korak u realizaciji strategije anorganskog širenja poslovanja IN2 grupe na nacionalnoj, regionalnoj i europskoj razini“, izjavila je Katarina Šiber Makar, Senior Vice President for Business Development u CSI-ju i članica Nadzornog odbora IN2 grupe.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram