Zatvori
Snjezana Stankovic
Foto: IN2
PoslovniPuls
13/04/2023

Prihodi IT kompanije IN2 u 2022. narasli na 33,6 mil. eura

IN2 grupa završila je 2022. godinu s ukupnim poslovnim prihodima u iznosu od 33,6 milijuna eura što čini rast od 23 posto u odnosu na prethodnu 2021. godinu. Povećanje ukupnih poslovnih prihoda ostvareno je uz anorganski rast, točnije akvizicije tvrtki MCS Grupa i Libusoft Cicom u iznosu od 14 posto te organski rast uz redovno poslovanje IN2 grupe u iznosu od devet posto, stoji u priopćenju.

Istovremeno, rasli su i ukupni poslovni rashodi IN2 grupe za gotovo isti postotak, odnosno 24 posto. Rast poslovnih rashoda uvjetovan je globalnim kretanjima, inflacijom i općenito rastom troškova poslovanja, od čega najveći utjecaj proizlazi iz povećanja broja zaposlenika IN2 grupe uz rast troškova plaća.

Zbog akvizicija tvrtki MCS Grupa i Libusoft Cicom, IN2 grupa značajno je povećala broj svojih zaposlenika pa ih danas broji 650 u deset tvrtki u pet zemalja. Diverzifikacija poslovanja uz više vertikala i tržišta, uz rast poslovanja u njima, omogućila je da se profitabilnost zadrži na razini 2021. godine.

"Veoma smo zadovoljni ostvarenim poslovnim rezultatima u 2022. godini, bilježimo kontinuirani rast prihoda, pridružujemo nove članice te povećavamo broj zaposlenih, a naša strategija za 2023. godinu nastavak je rasta u poslovnom i svakom drugom smislu. Poslovni rast planiramo ostvariti povećanjem obujma poslovanja uz nove projekte, ali i novim akvizicijama. Istovremeno, radimo i na rastu iznutra, točnije rastu naših zaposlenika i razvoju njihovih potencijala. Zahvaljujući činjenici da smo dio međunarodne grupacije CSI koja je uvrštena u deset najboljih softverskih brendova u svijetu, imamo priliku dijeliti najbolje prakse i uvijek biti na izvoru novih trendova u ICT industriji", naglasila je Snježana Stanković, članica Uprave IN2 grupe.

IN2 grupa od 2018. godine dio je međunarodne grupacije CSI koja je ove godine na globalnoj razini ostvarila poslovne prihode u iznosu od 6,3 milijarde eura što čini rast od 30 posto u odnosu na prethodnu godinu. Ukupna vrijednost akvizicija u sklopu CSI grupacije u 2022. godini iznosi 1,8 milijardi eura.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram