Zatvori
Kat Fidelis
21/01/2022

Instagram počinje testirati pretplatu na sadržaj po uzoru na OnlyFans

Korisnici Instagrama u SAD-u uskoro će se moći pretplatiti na mali broj kreatora i influencera kako bi pristupili njihovom ekskluzivnom sadržaju. U objavi na službenom blogu, tvrtka kaže kako pokreće test pretplatničkih paketa, u kojem zasad sudjeluje ograničeni broj fanova.

Čini se kako Instagram pokušava simulirati uspjeh najveće pretplatničke platforme za odrasle - OnlyFans.

Fanovi će plaćati mjesečnu naknadu za pristup sadržaju od kreatora koje prate. Razine cijena pretplate kretat će se od 0,99 dolara do 99,99 dolara mjesečno, a kreatori sadaržaja mogu odabrati proizvoljno cijenu za svoju pretplatu. Suvoditeljica Instagramovih proizvoda Ashley Yuki rekla je za TechCrunch kako Instagram neće uzimati postotak prihoda od zarade kreatora "barem do 2023".

Deset kreatora odabrano je za inicijalno testiranje, uključujući košarkaša Sedona Princa, olimpijke Jordan Ciles i astrologinje Alize Kelly.

"Uzbuđen sam što ću nastaviti stvarati alate za kreatore kako bi zarađivali za život kreativnim radom i što ću te alate uskoro staviti u ruke većem broju kreatora", napisao je Mark Zuckerberg, izvršni direktor Mete, koja je vlasnik Instagrama, u objavi na Facebooku. Facebook također ima svoju verziju pretplatničkog programa za kreatore.

U objavljenom videu, voditelj Instagrama Adam Mosseri kaže kako su pretplate "jedan od najboljih načina" za influencere i kreatore da imaju predvidljiv mjesečni prihod. Neki kreatori već su unovčili značajke Instagrama kao što su bliski prijatelji tako što su obožavateljima naplaćivali naknadu za pristup pričama izvan platforme. Instagram i Facebook nisu jedine tvrtke koje uvode modele pretplate kako bi se natjecale s platformama poput TikToka; 2021. Twitter je predstavio Super Follows, a neki kreatori nude dodatni sadržaj za pretplatnike izvan platforme na Patreonu ili Substacku.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram