Zatvori
PoslovniPuls
17/01/2022

Evo koje su vrste mobilnih video igara najviše zaradile tijekom prošle godine

Analitička platforma Sensor Tower objavila je zanimljive podatke o potrošnji u pojedinim žanrovima mobilnih video igara na američkom tržištu. Tako je otkriveno kako su tijekom 2021. godine najviše narasli prihodi za video igre u akcijskom žanru i to od 68,9 posto na gotovo 966,8 milijuna dolara. Najviše se trošilo u podžanru mobilnih avantura s "otvorenim svijetom". Igre iz tog žanra prošle godine uprihodile su 418,3 milijuna dolara, što predstavlja rast od 350 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Kada govorimo o pojedinačnim naslovima akcijskih mobilnih video igara, Sensor Tower navodi kako je najveće prihode imala igra Genshin Impact iz kineskog studija miHoYo s ukupnom godišnjom zaradom od nevjerojatnih 406,3 milijuna.

Iako su akcijske mobilne video igre ostvarile impresivan rast prihoda, još uvijek je to daleko od brojki koje ostvaruju puzzle mobilne igre (5,1 milijardi dolara), casino simulacije (4,8 milijardi dolara) i strateške igre (4,3 milijardi dolara).

Zanimljivo, gotovo sve mobilne igre u prošloj su godine zabilježile pad broja preuzimanja što iz Sensor Tower-a objašnjavaju nešto manje restriktivnim koronavirus mjerama fizičkog distanciranja u odnosu na 2020. godinu.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram