Zatvori
PoslovniPuls
06/01/2022

Sony službeno najavio novu generaciju VR headset-a za PlayStation 5

Japanski Sony jučer je i službeno najavio novu generaciju virtual-reality (VR) headset-a za PlayStation 5 konzolu pod nazivom PlayStation VR2, kao i pripadajući kontroler VR2 Sense.

Iz Sonyjeve Platform Experience poslovne jedinice tvrde kako će novi uređaj i kontroler omogućiti uživanje u VR iskustvima na "potpuno novom nivou".

Headset će dolaziti s ugrađenim 4K OLED zaslonima, a Sony tvrdi kako će isti omogućiti igranje u rezoluciji od 2000x2400 piksela (po oku) uz brzinu osvježavanja između 90Hz i 120Hz.

Nova generacija PlayStation VR-a izbacila je potrebu za vanjskom kamerom, koju sada zamjenjuju integrirane kamere koje će pratiti igračev pogled (eye tracking) i sukladno njemu omogućavati dodatne opcije u igrama. Novost je i novi motor za vibracije u samom headset-u koji će omogućiti još veću imerzivnost iskustva igranja.

Unatoč svim poboljšanjima u odnosu na prethodnu generaciju, bežičnost nije jedna od njih, pa će vam i dalje trebati USB kabel za priključenje na PlayStation 5.

Sony nije objavio fotografije, datum izlaska ili cijenu novog VR headset-a, ali je najavio kako će prva ekskluzivna igra za njega biti iz "Horizon" franšize, pod nazivom "Call of the Mountain".

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram