Zatvori
Jasmin Hadžić
05/01/2022

Što se događa u Kini: Oko 14.000 razvojnih studija za video igre zatvorilo svoja vrata

Kineska Nacionalna uprava za tisak i publikacije (NPPA), zadužena za licenciranje i odobrenje novih videogara, još od kraja srpnja nije objavila popis novih naslova. To je najduža suspenzija gaming licenci u Kini još od 2018. godine. Kao rezultat toga, na tisuće malih studija i game development tvrtki već je zatvorilo svoja vrata u posljednjih nekoliko mjeseci, javlja South China Morning Post.

Prema službenim državnim procjenama, od srpnja prošle godine 14.000 game development studija i povezanih tvrtki zatvorilo se, dok je u 2020. godini ta brojka bila još veća i iznosila je 18.000 zatvorenih tvrtki u sektoru igara za zabavu.

Kineske vlasti već neko vrijeme provode veliku regulatornu čistku nad sektorom video igara i to zbog sve raširenije ovisnosti o istima od strane maloljetnika. Još u kolovozu donesena je uredba kojom je maloljetnicima zabranjeno igranje video igara između ponedjeljka i četvrtka, dok je od petka do nedjelje dopušten tek jedan sat igranja i to između 20:00 i 21:00 sat.

Istovremeno, velike kineske korporacije u gaming industriji, poput sveprisutnog Tencenta, probleme na domaćem tržištu, pokušavaju nadomjestiti sve većom prisutnosti u inozemstvu. Tencent je tako u posljednjih godinu dana preuzeo cijeli niz nezavisnih gaming studija, a njihova posljednja velika akvizicija bila je "Back4Blood" developer Turtle Rock.

TEME:  
AUTOR: Jasmin Hadžić
Osnivač digitalne agencije VIDI MEDIA koja klijentima nudi usluge izrade web stranica po mjeri, online oglašavanja (Google Ads, Facebook, Instagram), SEO-a (optimizacije za internet tražilice) i social media marketinga. Web stranica
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram