Zatvori
PoslovniPuls
05/01/2022

Američki poljoprivredni div John Deere predstavio potpuno autonomni traktor

Tijekom tiskovne konferencije na CES-u, veliki američki proizvođač poljoprivrednih i drugih velikih radnih strojeva, John Deere, predstavio je potpuno autonomni traktor koji je spreman za serijsku proizvodnju. Stroj kombinira Deereov traktor 8R, plug s dlijetom s podrškom za TruSet, GPS sustav navođenja i nove napredne tehnologije. Autonomni traktor poljoprivrednicima će biti dostupan za kupovinu kasnije ove godine, objavljeno je.

Očekuje se kako će globalna populacija porasti s oko 8 milijardi na gotovo 10 milijardi ljudi do 2050., povećavajući globalnu potražnju za hranom za 50%. Nadalje, poljoprivrednici moraju hraniti ovu rastuću populaciju s manje raspoloživog zemljišta i kvalificirane radne snage, te raditi na varijablama svojstvenim poljoprivredi kao što su promjene vremenskih uvjeta i klime, varijacije u kvaliteti tla i prisutnost korova i stetočina. Svi ovi čimbenici utječu na sposobnost farmera da se bavi poljoprivredom tijekom najkritičnijih doba godine.

Autonomni traktor ima šest pari stereo kamera, što mu omogućuje otkrivanje prepreka u rasponu od 360 stupnjeva i izračun udaljenosti. Slike snimljene kamerama prolaze kroz duboku neuronsku mrežu koja klasificira svaki piksel i određuje hoće li se stroj nastaviti kretati ili se zaustaviti, ovisno o tome da li je otkrivena prepreka. Autonomni traktor također kontinuirano provjerava svoju poziciju geolociranjem, osiguravajući da radi tamo gdje bi trebao, i da je točnost manje od jednog inča.

Za korištenje autonomnog traktora, poljoprivrednici trebaju samo transportirati stroj na polje i konfigurirati ga za autonomni rad. Koristeći John Deere Operations Center Mobile, oni mogu prijeći prstom s lijeva na desno kako bi pokrenuli stroj. Dok stroj radi, poljoprivrednik može napustiti polje kako bi se usredotočio na druge zadatke, dok prati status stroja sa svog mobilnog uređaja.

John Deere Operations Center Mobile pruža pristup video zapisima uživo, slikama, podacima i metričkim vrijednostima te omogućuje poljoprivrednicima da prilagode brzinu, dubinu i još mnogo toga. U slučaju bilo kakvih anomalija kvalitete posla ili problema s funkcioniranjem strojeva, poljoprivrednici će biti obaviješteni daljinski i mogu izvršiti prilagodbe kako bi optimizirali performanse stroja.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram