Zatvori
PoslovniPuls
03/01/2022

KING ICT povećao broj zaposlenika na 700, a godišnje prihode za 10 posto

"Poučeni prethodnom, u 2021. godinu zakoračili smo očekujući velike izazove, ali i spremni da im zajedničkim snagama stručnjaka iz KING ICT-a, tehnoloških partnera i korisnika – spremno doskočimo. Unatoč izazovima koje je pandemija stavila pred čitav poslovni svijet pa tako i IT industriju, iza naše tvrtke je još jedna uspješna poslovna godina u kojoj smo dokazali stručnost i stabilnost, ali i ojačali ime KING ICT-a na globalnom tržištu", poručili su iz KING ICT-a komentirajući poslovne rezultate u 2021. godini.

Tako se u 2021. uspješno nastavila suradnja s NATO-ovom Agencijom za komunikacije i informiranje.

"M&A aktivnostima tijekom 2021., proširen je naš ekosustav vlasnički povezanih ICT specijalista sa tvrtkom Omega SW, čime smo još jedan korak bliže ostvarenju svoje vizije najvećeg sistemskog integratora u ovom dijelu Europe, što je pozicija kojoj stremimo", poručuju iz KING ICT-a.

Time je brojka KING ICT zaposlenika podignuta na više od 700 profesionalaca.

Poslovanje u uvjetima pandemije

"Na rad i poslovanje u uvjetima COVID-19 uspješno smo se prilagodili još 2020., što je našim djelatnicima omogućilo da i u ovoj godini u što boljim uvjetima neometano obavljaju posao, što remote, što iz ureda. Kingov Tim za upravljanje kriznim situacijama konstantno je pratio epidemiološku sliku te u prostorima tvrtke organizirao cijepljenje za naše djelatnike, od kojih se velik broj istom i odazvao.

Poslovni fokus ostao je na potpunoj digitalizaciji ključnih korisničkih poslovnih procesa kroz isporuke vlastitih rješenja i profesionalnih servisa na najmodernijim tehnološkim platformama globalnih proizvođača. Lokalno smo prisutni na tržištu zemalja Beneluxa i jačamo pozicije na regionalnom tržištu. Povećali smo kapacitete i sposobnosti pružanja usluga u XaaS poslovnom modelu i broj servisa na vlastitim platformama koje nudimo tržištu. Kvaliteta naših isporuka i zadovoljstvo korisnika najviši su prioritet ugovornih isporuka i managementa. Visoka konkurentnost i promjenjivost tržišta rada zahtijeva brze prilagodbe i osmišljavanje novih koncepata zadržavanja i privlačenja talenata.

Godinu privodimo kraju s rastom prihoda većim od 10%, zadržanom razinom profitabilnosti, povećanim brojem ukupno zaposlenih, rastom ugovorenih i realiziranih poslova na inozemnim tržištima i znatnim ulaganjima u vlastita platformska rješenja i proizvode", poručuju iz ove velike domaće ICT grupacije.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram