Zatvori
PoslovniPuls
30/12/2021

Bivši austrijski kancelar Kurz počinje raditi za jednog od najmoćnijih tech poduzetnika u SAD-u

Bivši austrijski kancelar Sebastian Kurz, koji je u listopadu podnio ostavku na sve političke dužnosti nakon što su na svjetlo izašle optužbe za korupciju, od sljedeće će godine raditi za Thiel Capital, izvijestili su austrijski mediji.

Novine Kronen Zeitung i novinski portal Heute rekli su da im je Kurz potvrdio kako će raditi kao globalni strateg u ulagačkoj tvrtki koju je osnovao milijarder i tehnološki poduzetnik Peter Thiel.

Heute je, pozivajući se na izvore bliske Kurzu, napisao kako će bivši kancelar putovati između Europe, gdje će njegova obitelj ostati, i Sjedinjenih Država, gdje je sjedište Thiel Capitala.

Thiel, danas jedna od najmoćnijih figura na američkoj tehnološkoj sceni, bio je jedan od osnivača PayPala, a našao se i među prvim anđelima - investitorima u Facebook. Osnivač je kompanije Palantir, čiji analitički softver navodno koristi i američka obavještajna zajednica.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram