Zatvori
PoslovniPuls
27/12/2021

Bivši inženjeri SpaceX-a otvaraju automatiziranu pizzeriju u Los Angelesu

Stellar Pizza naziv je robotizirane pizzerije koja će se idućeg proljeća otvoriti u Los Angelesu. Zanimljivo samo po sebi, ali ponajviše zbog činjenice da iza ovog poslovnog pothvata stoje tri bivša inženjera SpaceX-a, kompanije Elona Muska.

Tvrtku su otvorili još 2019. godine i otad razvijaju i usavršavaju tehnologiju stroja koji samostalno priprema i peče pizze. Izbacuje jednu gotovu pizzu svakih 45 sekundi.

Prvu pizzeriju planiraju otvoriti kao food truck u Los Angelesu, a pizza će se moći naručiti putem mobilne aplikacije. Nakon lansiranja planiraju biti prisutni i u San Diegu i Teksasu.

Za svoj inovativni poslovni model već su zagrijali i investitore koji su u njihovu kompaniju uložili 9 milijuna dolara, a trenutno zatvaraju i novu ulagačku rundu.

U ovom poduzetničkom pothvatu pridružili su im se i brojni bivši kolege iz SpaceX-a, točnije njih 23.

A kakvu pizzu peku tri svemirska inženjera? Zvuči kao vic, ali ne možemo prikriti oduševljenje idejom i bit će svakako zanimljivo vidjeti kakav će biti sud američkih ljubitelja pizze kada Stellar Pizza napokon otvori svoja (kamionska) vrata.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram