Zatvori
PoslovniPuls
22/12/2021

Osnivač i CEO kontroverzne platforme OnlyFans dao otkaz

Kontroverzna platforma OnlyFans još se jednom našla u središtu medijske pozornosti. Osnivač i izvršni direktor (CEO) kompanije Tim Stokely, vlastitom odlukom napušta svoju funkciju u kompaniji, javlja Bloomberg i dodaje kako će njegova zamjena biti Ami Gan, šefica komunikacije i marketinga. Stokely će u budućnosti obavljati dužnosti savjetnika kompanije.

OnlyFans je platforma putem koje kreatori sadržaja, a najčešće je riječ o profesionalnim i amaterskim modelima i akterima industrije za odrasle, mogu plasirati sadržaj i naplaćivati njegovo konzumiranje. Očekuje se kako će OnlyFans ove godine imati prihode od 2,5 mlrd. dolara.

Ranije ove godine platforma je najavila, navodno zbog problema s kartičarskim kućama i bankama, kako će zabraniti eksplicitni 18+ sadržaj - međutim, odluka je nedugo nakon najave povučena nakon brojnih kritika i prosvjeda od zajednice kreatora i korisnika ove sve popularnije medijske platforme.

Stokely je osnovao OnlyFans 2016. godine i zaradio zavidnu (!) titulu "kralja kućnih filmova za odrasle".

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram