Zatvori
PoslovniPuls
22/12/2021

Osam mobilnih igara u 2021. imalo prihode veće od milijarde dolara

Rekordnih osam mobilnih video igara tijekom 2021. godine imalo je prihode veće od milijarde američkih dolara, pokazuju podaci koje su objavili analitičari iz Sensor Tower-a.

Prvo mjesto na ovoj ljestvici pripada PUGB Mobileu, mobilnoj verziji popularne online multiplayer igre, koja je od početka godine uprihodila čak 2,8 mlrd. dolara. Na drugom mjestu s identičnim prihodima nalazi se Honor of Kings. Zanimljivo, obje igre je izdao kineski div Tencent.

Sensor Tower dalje navodi kako je ove godine zabilježeno više igara s prihodima većima od milijarde dolara u odnosu na 2020. Prošle godine pet igara prešlo je tu magičnu prihodovnu granicu.

Analitičari ST-a očekuju kako će kraj ove godine donijeti nastavak rasta za segment mobilnih video igara. Do kraja godine ukupna zarada od mobilnih video igara na platformama Google Play i App Store trebala bi dosegnuti 89,6 milijardi dolara.

"Ovo povećanje prihoda potaknuto je novim i starim [igraćim] naslovima, pri čemu svaki od ovih hitova od milijardu dolara pokazuje koliko je tržište i njegova ogromna publika raznoliko, kao i koliko je čvrsta operativna strategija važna za dugoročni uspjeh i održivost", zaključuje se u analizi iz Sensor Tower-a.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram