Zatvori
PoslovniPuls
17/12/2021

Poznati američki venture capital fond General Catalyst otvorio ured za Europu

Posljednjih nekoliko godina viđamo kako se sve više američkih venture capital fondova okreće "starom kontinentu" i tu traži nove ulagačke prilike. Još prošle godine legendarni Sequoia Capital otvorio je ured u Londonu, a sada se za njihovim primjerom poveo i General Catalyst, poznata ulagačka kompanija sa sjedištem u San Fransciscu, koja je financirala razvoj nekadašnjih startupa, a danas uspješnih kompanija, poput Airbnb-a, Hubspot-a, Snapchata i drugih.

“Napravili smo nekoliko ulaganja u europske kompanija, ali budući nismo imali lokalnu prisutnost i ozbiljno shvaćamo ulaganje u ranoj fazi, nismo željeli razvodniti svoj brend lošim poslom u toj fazi. Sada postajemo ozbiljni i imamo lokalni tim za Europu", izjavio je Adam Valkin, izvršni direktor GC-a za Sifted.

General Catalyst očekuje kako će 20 do 30 posto svih ulaganja iz njihovog globalnog ulagačkog fonda ići prema europskim i izraelskim startup kompanijama.

Ovaj VC fond je u posljednje tri godine imao oko 25 ulaganja u europske startup kompanije, a s otvaranjem posebnog ureda za Europu, za očekivati je da će takvih ulaganja biti sve više, a to možda donese i poneku novu ulagačku priliku za hrvatske startupe.

Foto: General Catalyst

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram