Zatvori
PoslovniPuls
16/12/2021

Nova video igra Petera Molyneuxa je simulacijska strategija bazirana na blockchainu i NFT-ovima

Legendarni britanski dizajner video igara, Peter Molyneux, napokon je otkrio svoju sljedeću video igru - Legacy je naziv simulacijske strategije koja će biti bazirana na blockchainu, a za uspješan početak igranja potrebno je kupiti NFT (non-fungible token) "Land NFT".

Iako će igra tek izaći iduće godine, već je krenula prodaja virtualnih komada zemlje, a najskuplji je već otišao za basnoslovnih 900.000 dolara! Kako prenose američki gaming mediji, Legacy je već zaradio 53 milijuna dolara samo na (pret)prodaji virtualnih zemljišta.

Legacy će imati i vlastitu kriptovalutu pod nazivom LegacyCoin, temeljenu na Ethereum blockchainu.  Nejasno je hoće li LegacyCoin imati vrijednost u stvarnom svijetu i hoće li se njime moći trgovati na drugim blockchain platformama.

Dio gaming zajednice skeptičan je i zbog činjenice da igru dizajnira gore spomenuti Molyneux, poznat po cijenjenim i inovativnim igraćim naslovima poput "Black & White" & "Fable" koje su iza sebe imale često pretjerano ambiciozne ideje i ne tako impresivnu izvedbu istih.

Hoće li tako proći i "Legacy" doznat ćemo tijekom iduće godine.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram