Zatvori
PoslovniPuls
14/12/2021

SAD: Studeni donio pad potrošnje na video igre i konzole

NPD Grupa objavila je svoje redovno izvješće za mjesec studeni, koje bilježi godišnji pad potrošnje na video igre i vezanu opremu od 10 posto.

Amerikanci su tako tijekom studenog na video igre potrošili 6,3 mlrd. dolara.

Gledajući podatke od početka godine, potrošnja je ipak u značajnom porastu, s rastom od 9 posto i dosegnula je 52,9 milijardi dolara.

Najveći pad zabilježen je u kategoriji hardvera i to od čak 38 posto na 883 milijuna dolara.

Nintendo Switch je ostala najprodavanija konzola na američkom tržištu i tijekom studenog. Nintendova konzola je prodana u 1,13 milijuna primjeraka.

Gledajući video igre, pucački naslov Call of Duty: Vanguard bio je očekivano najprodavaniji naslov. Ovo je 14. godina za redom da igra iz "Call of Duty" franšize zauzima vrh NPD-ove ljestvice u mjesecu izlaska. Vanguard je također postala druga najprodavanija igra 2021. do danas, iza Call of Duty: Black Ops Cold War.

Studeni je donio i pad prodaje dodatne opreme za video igre i to za 20% na godišnjoj razini, na 258 milijuna dolara, što je najlošiji razultat u posljednje četiri godine.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram