Zatvori
PoslovniPuls
13/12/2021

Novi zaposlenici MGM Resortsa svoj budući posao mogu "testirati" u VR-u

MGM Resorts planira koristiti virtualnu stvarnost kako bi kandidati za poslove mogli isprobati svoje nove profesionalne uloge prije nego što donesu odluku o prihvaćanju ponude za posao, javlja Insider.

U intervjuu za Insider, glavna direktorica ljudskih potencijala Laura Lee rekla je kako MGM Resorts uvodi naočale za virtualnu stvarnost u službi za korisnike kao alat za zapošljavanje, ali i obuku novih zaposlenika. Ovu inovativnu uslugu MGM je razvio u suradnji s tvrtkom Strivr, tvrtkom za VR obuku koja je u partnerstvu i s drugim velikim američkim kompanijama poput Walmarta i Verizona.

MGM Resorts zapošljava oko 83.000 zaposlenika u svom portfelju svjetski poznatih kockarnica kao što su Bellagio, Mandalay Bay i MGM Grand u Las Vegasu. U prošlosti, kaže Lee, tvrtka je koristila video isječke s pitanjima i odgovorima kako bi pomogla kandidatima da steknu dojam o tome što posao podrazumijeva, ali su otkrili kako ta tehnika ima velika ograničenja.

"Vrlo je teško samo verbalno objasniti što radna pozicija podrazumijeva, ali virtualna stvarnost omogućuje kandidatima da stave VR naočale i 'dožive' svoj budući posao", rekla je Lee.

Kao i brojni drugi veliki američki poslodavci, MGM Resorts se bori s nedostatkom radne snage. Američko Ministarstvo rada procijenilo je kako u SAD-u pred blagdansku sezonu nedostaje više od 200.000 zaposlenika u maloprodaji.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram