Zatvori
PoslovniPuls
06/12/2021

Hakeri probili kripto platformu Bitmart i ukrali gotovo 200 milijuna dolara

Hakeri su probili kripto platformu Bitmart i pritom ukrali 196 milijuna dolara, objavila je preko vikenda sigurnosna tvrtka Peckshield.

Bitmart je potvrdio hakiranje u službenom priopćenju u subotu navečer, nazvavši ga "velikim propustom sigurnosti" napisavši kako su hakeri ukrali oko 150 milijuna dolara vrijednu kriptovalutu. Međutim, tvrtka za blockchai sigurnost i analizu podataka Peckshield procjenjuje kako je gubitak bliži 200 milijuna dolara.

Bitmart je u priopćenju naveo kako su sve isplate s platforme privremeno obustavljene te kako je u tijeku temeljita sigurnosna provjera.

Peckshield je prvi primijetio sigurnosni proboj u subotu, ističući kako je jedna od Bitmartovih adresa pokazala stalan odljev desetaka milijuna dolara na adresu koju je Etherscan nazvao "Bitmart Hacker".

Peckshield je procijenio kako je Bitmart izgubio oko 100 milijuna dolara u raznim kriptovalutama na ethereum blockchainu i još 96 milijuna dolara od kovanica na pametnom lancu binance. Plijen je uklučivao više od 20 različitih kripto tokena, uključujući binance coin, safemoon i shiba inu.

Bitmart kaže kako su hakerskim napadom pogođeni samo "vrući" kripto novčanici za ethereum i binance, a da su svi drugi sigurni i u potpunosti zaštićeni.

Tzv. "vrući" kripto novčanik povezan je s internetom i omogućava vlasnicima jednostavan pristup svojim kriptovalutama. Kompromis za praktičnost je potencijalna izloženost sigurnosnim propustima i hakiranju.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram