Zatvori
Foto: Rolla
PoslovniPuls
04/12/2021

Mostarski fitness startup osigurao investiciju od 1,6 milijuna eura

Osnovana 2019. u Bosni i Hercegovini, platforma za fitness i zdravlje Rolla osigurala je investiciju tešku gotovo 1,6 milijuna eura, od grupe ulagača predvođene obiteljskom ulagačkom tvrtkom Hellen's Rock poduzetnika Sache Dragića, osnivača rumunjske grupacije za sportsko klađenje Superbet.

Platforma se sastoji od dvije aplikacije - mobilne aplikacije Rolla One, koja prati sve fitness metrike i fizičku aktivnost korisnika, dok desktop aplikacija Rolla World omogućuje korisnicima trčanje i vožnju biciklom u virtualnom okruženju.

Osnivač i direktor mostarskog startupa je iskusni tehnološki poduzetnik Igor Krezić koji ističe kako Rolla želi uz pomoć visoke tehnologije promijeniti i poboljšati zdravlje svojih korisnika.

"Iako je korištenje virtualnih svjetova i gamifikacije za vježbanje novi pristup, on nije zamjena za redovite aktivnosti na otvorenom. Rolla vam neprimjetno omogućuje prebacivanje između aktivnosti u zatvorenom i na otvorenom i daje vam sveobuhvatan pregled napretka", objasnio je Krezić.

Osim daljnjeg razvoja platforme s novim značajkama i funkcionalnostima kao što su napredna metrika fitnessa, gamifikacija i obuka, te podrška za što veći broj operativnih sustava, Rolla također planira proširiti svoj tim, optimizirati platformu i pružiti bolju korisničku podršku.

Iako su "Rolla" aplikacije još uvijek u beta fazi razvoja, svi zainteresirani mogu se besplatno prijaviti za beta testiranje i isprobati ih. Dostupne su na Android i iOS mobilnim platformama.

"Rolla World" je dostupna za Windows, macOS, AndroidTV, Google TV i Chromecast, a svojim korisnicima omogućuje vježbanje i natjecanje u virtualnom svijetu. Za virtualno trčanje nije potrebna dodatna oprema, dok će vam za virtualno bicikliranje trebati i bicikl s pametnim trenažerom, objavljeno je.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram