Zatvori
PoslovniPuls
02/12/2021

Jack Dorsey već povlači velike poteze: Square mijenja ime u Block!

Iako je prošlo tek nekoliko dana otkad je Jack Dorsey napustio mjesto izvršnog direktora društvene mreže Twitter, već stižu velike vijesti iz njegove druge kompanije, Square, čiji je Dorsey CEO.

Square naime mijenja korporativno ime u Block, navodi se u priopćenju te financijske kompanije. Kako se tamo ističe, novo ime "potvrđuje tvrtkin rast i stvara prostor za onaj dodatni".

“Block je novo ime, ali naša svrha financijskog osnaživanja ostaje ista. Bez obzira na to kako rastemo ili se mijenjamo, nastavit ćemo graditi alate za povećanje pristupa ekonomiji", ističe Dorsey u službenom priopćenju.

Novo ime i više je nego očita sugestija kako će se kompanija u budućnosti sve više baviti blockchain tehnologijama, koje su trenutno prisutne kroz Square Crypto uslugu koja također mijenja ime u - Spiral.

Square se promjenom imena tako pridružio Facebooku, koji je nedavno promijenio korporativno ime u Meta, zbog Zuckerbergovog fokusa na sljedeću veliku stvar - metaverse. Podsjetimo kako je i Google još prije šest godina promijenio ime matične kompanije u Alphabet.

Square aplikacija zadržat će postojeći naziv, kao i drugi Block proizvodi poput Cash App-a i glazbene usluge Tidal.

U svakom slučaju, bit će izrazito zanimljivo pratiti iduće poteze Jacka Dorseyja s povećanim fokusom na Block, a bez tereta vođenja Twittera.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram