Zatvori
PoslovniPuls
26/11/2021

Hrvatska IT tvrtka s velikim projektom u Njemačkoj jedna je od najbrže rastućih tvrtki u ovom dijelu Europe

Na ovogodišnjem Deloitteovom natječaju 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki Srednje Europe plasiralo se ukupno 7 hrvatskih tvrtki. Četiri tvrtke ostvarile su plasman u glavnoj kategoriji 50 najbrže rastućih i tri u kategoriji Zvijezde najvećeg rasta, dok su još tri tvrtke posebno predstavljene u kategoriji Zvijezde pozitivnog utjecaja.

U kategoriji 50 najbrže rastućih od hrvatskih tvrtki plasirali su se: Three of them na 19. mjestu s rastom od 1.011 posto, Flow and Form na 32. mjestu (726%), Async Lab na 33. mjestu (725%) te Reactor Studio na 37. mjestu (684%).

Moramo još istaknuti kao zanimljivost i plasman tri naše tvrtke kojima je jako malo nedostajalo da se plasiraju na glavnu listu: Bazzar.hr na 52. mjestu (541%), Udonis na 53. mjestu (536%) i NEWTON Technologies Adria na 54. mjestu (529%).

U kategoriji Zvijezde najvećeg rasta plasirali su se: Brightdock na 4. mjestu s rastom od 2.010 posto, HiveTech Ltd. na 12. mjestu (786%) te CircuitMess na 24. mjestu (203%).

U posebnoj kategoriji Zvijezde pozitivnog utjecaja, koja je pokrenuta prošle godine predstavljene su tri hrvatske tvrtke: Q, Nanobit i Speck.

Zanimljivo je da svih sedam tvrtki iz Hrvatske koje su ostvarile plasman u natječaju prvi put sudjeluju.

U glavnoj kategoriji 50 najbrže rastućih tvrtki, kako smo već prethodno naveli, najbolji plasman od hrvatskih tvrtki ostvarila je tvrtka Three of them na 19. mjestu s rastom od 1.011 posto. Oni su debitanti na natječaju, a glavna djelatnost su im web i mobilna rješenja bazirana za B2B i B2C projektima. Slijedi ih Flow and Form na 32. mjestu sa rastom od 726%, tvrtka koja se bavi razvojem rješenja za trgovanje nekretninama. Na 33. mjestu je Async Lab sa rastom od 725%, digitalna agencija koja se bavi razvojem softwarea i aplikacija te digitalnim marketingom i dizajnom. Reactor Studio plasirao se na 39. mjesto sa svojih 684 posto rasta, a bave se također razvojem aplikacija.

„Ulazak na Fast 50 listu, a naročito plasman na istoj, potvrda nam je da smo se odlučili za dobru politiku razvoja tvrtke. Veseli nas da smo prepoznati kao vrlo uspješna tvrtka i da se naš trud isplatio. U periodu od dvije godine, s jedne zaposlene osobe, narasli smo na njih deset te i dalje rastemo i zapošljavamo. Naš glavni proizvod je najveći ecommerce sustav za ljekarne u Njemačkoj. Sustav je to koji ljudima olakšava pristup lijekovima te njihovim terapijama. Zadovoljstvo nam je raditi na projektu koji direktno utječe na kvalitetu života ljudi”, istaknuli su Petar Gabud, Robert Drago Šinko i Marko Gabud, vlasnici naše najbolje plasirane tvrtke Three of them.

U novoj potkategoriji Zvijezde najvećeg rasta imamo tri tvrtke: Brightdock na 4. mjestu s rastom od 2.010 posto, inovativnu digitalnu agenciju za izradu prilagođenih poslovnih mobilnih i web rješenja. HiveTech Ltd. na 12. mjestu sa rastom od 786 posto, tvrtka koja se također bavi izradom rješenja za razvoj softvera po mjeri. CircuitMess na 24. mjestu sa 203 posto rasta, bave se razvojem softvera i hardvera i proizvodnjom obrazovnih i zabavnih elektroničkih uređaja.

"Zahvaljujemo svim tvrtkama iz Hrvatske koje su se prijavile i sudjelovale na našem natječaju. Također čestitamo onima koji su uspjeli ostvariti plasman, kao i onima koji nisu, jer su svojim sudjelovanjem i uspješnošću doprinijeli dizanju kvalitete i značaja ovog natječaja, kao i hrvatskog gospodarstva”, zaključio je Natko Sertić.

Na ovogodišnjem 22. izdanju Deloitteovog natječaja 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki Srednje Europe tvrtke iz 9 država ostvarile su plasman na glavnom natječaju, gdje su najuspješnije bile Češka sa 19 tvrtki i Poljska sa 16 plasiranih tvrtki. Slijede: Slovačka sa 5, Hrvatska sa 4, Bugarska sa 2 te Albanija, Estonija, Litva i Slovenija sa po jednom plasiranom tvrtkom.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram