Zatvori
PoslovniPuls
24/11/2021

Proglašeni pobjednici šestog izdanja Startup Factory akceleracijskog programa

U ZICER-u – Zagrebačkom inovacijskom centru održano je osmo izdanje startup konferencija Zagreb Connect i šesto finale Startup Factory akceleracijskog programa. Program se odvijao uživo, a gledatelji su ga pratili virtualno.

Zagreb Connect je svečano otvorio Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba: "Neke od ovih malih tvrtki će jednog dana postati veliki igrači na hrvatskom i globalnom tržištu, a s te pozicije će biti u mogućnosti pomoći novim startup tvrtkama svojim savjetima, iskustvom i ulaganjem. Osim što se startup tvrtke razvijaju uz pomoć mentora ZICER-a i potpora Grada, one međusobno i surađuju te dijele iskustva, jer su suočeni sa sličnim izazovima. Kvalitetna suradnja stvara plodno tlo za razvoj novih ideja i inovacija, a često je bitnija za nove tvrtke od same financijske podrške. Vjerujem da će startup tvrtke i dalje funkcionirati kao zajednica jer od takve suradnje svi imamo koristi".

Keynote govornik Zagreb Connecta bio je Sebastián Díaz Mesa, suosnivač i direktor akceleracije i zajednice, DEEP Ecosystems, Njemačka. Sebastian je mentor, savjetnik, konzultant za startupove, VC-ove i vlade. Kao izvršni direktor Start-Up Chilea, najvećeg startup akceleratora na svijetu radio je s više od 1000 tehnoloških startupova iz mnogih industrija i zemalja. Kroz svoj govor je istaknuo kako startup uvijek mora biti u fokusu ekosusustava u kojem se razvija, ali isto tako da mora stvarati vlastite odnose kakao bi nastala čarolija velikih uspjeha.

Kroz Startup Factory do sada se razvijalo 88 inovativnih tehnoloških timova. Na panel raspravi #zicer imamo uspješne startupove uz vodstvo novinarke Matina Tenžera, suosnivačice startupa DiVan svoja su iskustva prenijeli Marin Mrša, osnivač i direktor Peekatora, Edo Mujkić, suosnivač i direktor B!TE ME Nutritiona, Petar Reić, osnivač i direktor, OmoLaba i Anto Širić, suosnivač Sportreacta. Svi ovi, danas uspješni, startupovi bili su dio Startup Factory programa.

Razgovore o stvaranju startup ekosustava vodila je ZICER-ova mentorica Antonija Zorić, partnerica i direktorica u tvrtki ATD Solucije, dok su u panelu svoja znanja i iskustva vođenje renomiranih startup ekosustava podijelili Vedran Šimunović, izvršni direktor INTERA Technology Park Mostar, Sebastián Díaz Mesa, suosnivač i direktor akceleracije i zajednice, DEEP Ecosystems, Njemačka, Frane Šesnić, direktor ZICER-a te Tomislav Đuričić, softverski inženjer i znanstveni istraživač, Know-Center i Graz University of Technology, Austrija. Svi su se složili da razvoj ekosustava uvijek ciljano treba prilagoditi zahtjevima zajednice za koju se ekosustav stvara te kako je za uspije potrebna usklađenost i dobra komunikacija svih dionika društva.

„Čestitam svim sudionicima šeste Startup Factory generacije. Kvaliteta naših timova iz godine u raste. To smo mogli vidjeti i danas na Zagreb Connectu. Sve su to redom ili znanstvenici ili eksperti u svojim područjima. Dostignuća koja razvijaju imaju potencijal mijenjati kvalitetu života. Ove godine pobjedu su odnijela medicinska rješenja i rješenja za zelenu ekonomiju. To su nišna područja koja treba poticati i zato je ovaj smjer dobar. Svim sudionicima poručujem da ne odustaju od realizacije svojih rješenja. Kroz program su pokazali upornost i izdržljivost, a s tim karakteristikama mogu doći i do tržišne održivosti“, rekao je Frane Šesnić, direktor ZICER-a čestitajući sudionicima i pobjednicima.

Pobjednici Zagreb Connecta su timovi Digicyte, Go Green Ozonator, Polypharm Solutions i PsyFlux.

Izvor/Foto: Zicer.hr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram