Epic Games, tvrtka danas najpoznatija po svjetski popularnom “Fortniteu”, potvrdila je preuzimanje bostonskog razvojnog studija “Harmonix”, najprepoznatljivijeg po glazbenim video igrama poput “Rock Band” i “Guitar Hero”.

Vrijednost preuzimanja nije objavljena, ali poznato je kako će Harmonix usko surađivati s Epic Games-om kako bi razvio “glazbena putovanja” za “Fortnite”, dok će nastaviti podržavati svoje samostalne naslove poput “Rock Band 4”.

“Harmonix je oduvijek težio stvaranju najomiljenijih interaktivnih glazbenih iskustava na svijetu, a pridruživanjem Epicu moći ćemo to učiniti u velikim količinama,” rekao je Alex Rigopulos, suosnivač i predsjednik Harmonixa. “Zajedno ćemo pomaknuti kreativne granice mogućeg i izmisliti nove načine za naše igrače da stvaraju, izvode i dijele glazbu.”

“Glazba već okuplja milijune ljudi u Fortniteu, od naših emocija do globalnih koncerata i događanja”, rekao je Alain Tascan, potpredsjednik razvoja igara u Epic Gamesu. “Zajedno s Harmonix timom promijenit ćemo način na koji igrači doživljavaju glazbu, od pasivnih slušatelja do aktivnih sudionika.”

Epic Games je ove godine preuzeo pregršt igraćih studija i tehnoloških alata, a sve u službi svoje najpopularnije franšize “Fortnite”, ali i platforme razvojnog engine-a “Unreal Engine”.