Zatvori
PoslovniPuls
18/11/2021

Popularni asistent za pisanje, Grammarly, osigurao investiciju tešku 200 milijuna dolara

Popularni asistent za pisanje, Grammarly, pohvalio se novom ulagačkom injekcijom teškom čak 200 milijuna dolara! Investiciju je predvodila britanska ulagačka kompanija Baillie Gifford, a sudjelovali su i ulagački fondovi glasovitog BlackRock-a.

Prema pisanju Reutersa, Grammarly se nakon posljednje runde ulaganja može pohvaliti valuacijom od čak 13 milijardi dolara. Zbilja impresivno za kompaniju koja je svoj poslovni put započela kao usputni dodatak za internet preglednike koji studentima olakšava pisanje gramatičkim i pravopisnim smjernicama, da bi se danas pretvorila u punokrvnu platformu koja uz AI tehnologiju omogućuje puno brže i jednostavnije pisanje tekstova.

Iz Grammarlyja poručuju kako trenutno nemaju planove za izlazak na burzu, a svježi kapital planiraju upotrijebiti za daljnje unaprijeđenje platforme i širenje na druge uređaje i medije.

Tvrtka je nedavno uspostavila partnerstvo sa Samsungom, prema kojem će Grammarly u budućnosti biti direktno integriran u tipkovnicu na Samsungovim smartphone uređajima.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram