Zatvori
PoslovniPuls
15/11/2021

Amerikanci na video igre tijekom listopada potrošili rekordnih 4,6 milijardi dolara

Tijekom listopada Amerikanci su na video igre potrošili rekordnih 4,6 milijardi dolara, što predstavlja godišnji rast od 16 posto, pokazuju najnoviji podaci NPD grupacije.

Od početka godine, potrošnja na video igre narasla je na 46,7 milijardi dolara, što je 12 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Zanimljivo, najviše je porastao hardverski segment na kojeg su potrošači potrošili 472 milijuna dolara, odnosno 82 posto više nego u istom mjesecu prošle godine. Od siječnja Amerikanci su na igraće konzole i drugi hardver potrošili 3,9 milijardi dolara.

Najprodavanija konzola u listopadu bila je Nintendo Switch, a od video igara vrh ljestvice najprodavanijih naslova zauzele su igre Far Cry 6, Back 4 Blood i Metroid Dread.

Tijekom prošlog mjeseca, Amerikanci su na igraće naslove, uključujući online preplate, potrošili ukupno 3,76 milijardi dolara, dok je na gaming pribor otišlo dodatnih 158 milijuna dolara.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram