Zatvori
PoslovniPuls
14/11/2021

Sjevernoameričke tvrtke od početka godine naručile 29.000 robota!

Sjevernoameričke kompanije naručile su rekordnih 29.000 robota u prvih devet mjeseci 2021., kao odgovor na sve veći nedostatak radne snage, objavilo je tamošnje Udruženje za naprednu automatizaciju (A3).

Broj narudžbi bio je 37% veći nego u istom devetomjesečnom razdoblju 2020. godine. Vrijednost narudžbi je dosegnula 1,48 milijardi dolara, u usporedbi s prošlogodišnjih 1,09 mrld. dolara,  navode iz A3.

"Zbog nedostatka radne snage u proizvodnji, logistici i gotovo svakoj industriji, kompanije svih veličina sve se više okreću robotici i automatizaciji kako bi ostale produktivne i konkurentne", izjavio je Jeff Burnstein, predsjednik A3.

Kompanije diljem SAD-a bore se sa zapošljavanjem zbog nedostatka radne snage.

Tvrtke iz SAD-a i Kanade - u trećem ovogodišnjem kvartalu naručile su gotovo 10.000 robota, čak 32% više u odnosu na isti prošlogodišnji kvartal, ukupne vrijednosti 513 milijuna dolara. Zanimljivo, gotovo dvije trećine naručenih robota, dolazi iz ne-automobilske industrije, uključujući prehrambeni sektor i tvrtke koje posluju direktno s potrošačima.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram