Zatvori
Foto: Apple CEO Tim Cook and Austin Community College (ACC) President/CEO Dr. Richard Rhodes join Austin Mayor Steve Adler and State Senator Kirk Watson for an exciting announcement launching a new app development program at ACC on Friday, August 25, 2017 at the Capital Factory in downtown Austin, Texas.
PoslovniPuls
10/11/2021

Tim Cook: Ulažem u kriptovalute, ali Apple (zasad) neće slijediti moj primjer

Izvršni direktor Applea, Tim Cook, prilikom gostovanja na The New York Times DealBook konferenciji, potvrdio je kako osobno ulaže u kriptovalute, međutim otklonio je mogućnost da Apple slijedi njegov primjer.

"Mislim da je ulaganje u kriptovalute razuman dio diverzificiranog portfelja, ali ne bih htio ljudima davati ulagačke savjete", rekao je Cook i dodao kako ga kriptovalute zanimaju "već neko vrijeme".

Ipak, oni koji očekuju kako će Apple u skorijoj budućnosti slijediti primjere nekih drugih kompanija, poput Tesle, koje ulažu u kriptovalute, grdo će se razočarati.

"Nećemo ulagati u kripto, i to ne i razloga što ne bih ulagao vlastiti novac, već zato što smatram da Appleove dionice ljudi ne kupuju kako bi dobili izloženost svijetu kriptovaluta", komentirao je Cook.

Apple u svom portfelju usluga i proizvoda nema baš ništa vezano uz kriptovalute. App Store podržava aplikacije - kripto novčanike, ali za sad zabranjuje aplikacije za rudarenje kriptovaluta.

Foto: Wikimedia Commons / Austin Community College

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram