Zatvori
PoslovniPuls
02/10/2021

Sve više oglasa za radna mjesta povezana s kriptovalutama i blockchainom

Bez obzira što se najpopularnije kriptovalute već neko vrijeme nalaze daleko udaljene od svojih cjenovnih rekorda, raste zanimanje za radnim mjestima koja su povezana s njima.

- Ove terorističke organizacije obilato koriste kriptovalute
- Na oduševljenje mnogih: Robinhood lansira vlastiti kripto novčanik
- Čak 47 posto Južnoafrikanaca posjeduje neku kriptovalutu

Na mnogim web stranicama za zapošljavanje, kao što je američki Indeed, pretraživanje radnih mjesta vezanih uz  kriptovalute raslo je za više od 100% na godišnjem nivou, piše Bloomberg. Na LinkedInu, plaćeni oglasi u SAD -u s ključnim riječima poput "kriptovaluta" i "blockchain" porasli su za više od 600% u odnosu na prethodnu godinu i gotovo 400% u odnosu na  2019.

Jedan do popularnijih specijaliziranih servisa za kripto-poslove, CryptocurrencyJobs, javlja o 1.500-postotnom rastu broja oglasa u odnosu na prošlu godinu.

Ugledne tvrtke iz financijskog sektora poput PayPal-a, JPMorgan Chase-a i KPMG-a objavljuju sve više oglasa za poslove vezane uz projekte decentraliziranih blockchain financija. Mnogi poslodavci ne samo da potencijalne zaposlenike privlače izdašnim plaćama i vrtoglavim bonusima, već nude i kripto-tokene, piše Bloomberg.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram