Zatvori
PoslovniPuls
06/11/2021

Tečaj "Elements of AI" dosad završilo više od 27.000 Hrvata

Natjecanje za učenike osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj AI School Challenge polučilo je odlične rezultate. Više od 700 učenika do početka školske godine položilo je Elements of AI i saznalo više o osnovama umjetne inteligencije, dok je više od 80 škola aktivno sudjelovalo u natjecanju, motivirajući svoje učenike da se odvaže na edukaciju o sve važnijoj tehnologiji današnjice.

Projekt je prigodno završen ekskluzivnim predavanjem mladog hrvatskog inovatora Alberta Gajšaka za učenike koji su uspješno svladali AI edukaciju. 23-godišnji vlasnik uspješne međunarodne tvrtke CircuitMess podijelio je s učenicima kako je još kao tinejdžer uspio pokrenuti uspješan posao s edukcijskom elektronikom koji raste iz godine u godinu. Inače, CircuitMess je najnoviji uspjeh zabilježio pokretanjem uspješne Kickstarter kampanje za svoj najnoviji projekt – Batmobile.

"Na bilo kojem putu ćete imati puno izazova, oni su sastavni dio učenja i ne smiju vas obeshrariti. Najvažnije je da krenete sami raditi na onome što volite, preuzmete stvar u svoje ruke i slijedite svoje snove. Ako se planirate baviti poduzetništvom, preporučio bih vam da popričate s postojećim poduzetnicima i poslušate njihove savjete", poručio je Albert Gajšak učenicima.

Elements of AI dosad je upisalo više od 27 tisuća Hrvata koji su se upoznali s osnovama umjetne inteligencije i načinu na koji funkcionira ova tehnologija, dok su projekt AI School Challenge natjecanja zajedničkim snagama pokrenuli Udruga CroAI i CARNET.

Projekt je rezultirao certificiranjem 26 škola koje imaju najmanje 10 učenika i djelatnika sa završenim Elements of AI tečajem, one ponosno nose naziv 'AI škola'. Među školama su se posebno istaknule Gimnazija Vukovar, Srednja škola Jelkovec te I. osnovna škola Čakovec, dok je popis svih AI škola dostupan na službenoj AI School Challenge web stranici.

"Iznimno smo zadovoljni odazivom na AI School Challenge koji je pokazao da su učenici u Hrvatskoj itekako zainteresirani za učenje o novim tehnologijama. Moram zahvaliti i našem partneru na ovom projektu CARNET-u koji je bio ključna poveznica prema učenicima i školama. Čestitam svima na odličnim rezultatima i pozivam sve koji nisu da se upoznaju s osnovama umjetne inteligencije i bolje razumiju svijet koji nas okružuje", dodao je Mislav Malenica, predsjednik Udruge CroAI.

Tečaj ostaje dostupan svima zainteresiranima za edukaciju o tehnologiji umjetne inteligencije. Sastoji se od šest poglavlja te sadrži 25 vježbi, a za njegovo završavanje nije nikakvo potrebno predznanje, niti znanje matematike i/ili programiranja. Za završavanje tečaja u prosjeku je potrebno uložiti do 25 sati, dok su mnogi polaznici u Hrvatskoj tečaj završili u svega nekoliko sati.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram