Poljska e-commerce grupacija Allegro, preuzela je češku internetsku trgovinu MALL Group za 881 milijun eura, a sve u cilju stvaranja snažnijeg regionalnog prisustva.

Mall Group prisutan je i na hrvatskom tržištu kao vlasnik Mall.hr web trgovine, a posluje i u Slovačkoj, Mađarskoj, Sloveniji i Poljskoj.

Zajedno s Allegrom stvorit će jedinstveni web marketplace s 135.000 trgovaca koji će moći prodavati svoje artikle po cijeloj Srednjoj i Istočnoj Europi. Tako će 18 milijuna kupaca dobiti mjesto za kupnju s najširom ponudom artikala, najboljim cijenama i potpunom uslugom za stranke, objavili su iz Mall Group-a.

“Oduševljeni smo činjenicom da možemo krenuti novim putem koji čeka sve nas! To je odlična vijest za MALL, Allegro, trgovce u maloprodaji i kupce u cijeloj regiji jer im donosimo najbolje iskustvo kupnje u cijeloj regiji i šire. Zajedno gledamo u budućnost koja obećava izgradnju europskog tehnološkog prvaka kao dijela snažnog poduzeća s ekipom od 7.200 članova”, rekao je Jan Hanuš, izvršni direktor (CEO) MALL Group.